Skate 4-daagse groot succes!!!

Skate 4-daagse groot succes!!! 2100 1400 Lindenoord

Voor het eerst organiseerde de IJs- en skeelervereniging Lindenoord in Wolvega een skate4daagse met ondersteuning van de KNSB. Naast de Fiets4daagse en Wandel4daagse is er dus een derde sportactiviteit bijgekomen.  Op maandagavond begonnen 23 dappere skeeleraars, in de leeftijd tussen 6 en 12 jaar, aan de uitdaging. Dit evenement heeft een internationaal tintje want ook deelnemers uit Oekraïne mochten we verwelkomen.

 

Er werden zoveel mogelijk rondjes van 400 meter in 1 uur gereden en dat was zwaar. De temperatuur was hoog en er stond weinig wind.  Uit de meegenomen bidons werd veel gedronken.  Op dinsdag met enige frisse moed stonden de deelnemers weer klaar om een persoonlijk record te breken. Velen begonnen de kilometers in de benen te voelen en er waren toch een aantal die het behaalde resultaat van de vorige dag niet wisten te halen, natuurlijk waren er ook die met de nodige inzet er toch een paar rondes mee deden dan de vorige dag. Met 22 rijders hebben ze 658 rondes gereden wat neer komt op 263km en 200 meter. Dat is een gemiddelde van bijna 12 km per uur per rijder. Op woensdag waren 17 deelnemers en ze reden 566 rondes dus 226 km en 400 meter.  Dit was een tandje sneller en wel 13.32 km per uur per rijder. Ze kregen de smaak te pakken en 3 toppers hebben het gepresteerd om ieder 51 rondes te rijden in 1 uur dit is 20,4 km.

 

Op de vierde en laatste dag met een aangename temperatuur en al aardig wat kilometers in de benen van afgelopen dagen, ging de jeugd na een half uur lang rondes rijden de baan verlaten om in Wolvega te vieren dat ze de skate4daagse hebben gereden. De tocht ging met een kleine omweg naar de Albert Heijn Bijsterbosch, de sponsor van de IJs- en skeelervereniging Lindenoord, om zo een blijk van waardering te tonen. Hier zijn ze even door de winkel gegaan en hebben daar een ijsje gekregen en een flesje water. Vervolgens zijn ze terug naar de skeelerbaan gereden waar ze hun medaille, roos en stempelkaarten kregen. In totaal is er ruim 950 km gereden door de deelnemers.

(Foto’s: Lenus van der Broek)