Wedstrijden

Clubwedstrijden

Clubwedstrijden zijn laagdrempelig en bij uitstek geschikt, om te kijken of het rijden van wedstrijden een optie is. Lindenoord organiseert op de skeelerbaan elk jaar een aantal clubwedstrijden voor eigen leden. Iedereen mag hieraan meedoen; een wedstrijdlicentie is niet vereist. Aanmelding geschiedt vlak voor aanvang van de wedstrijd. Tijdens de seizoensafsluiting wordt een finale verreden, waarna de prijsuitreiking plaatsvindt.

Regionale baanwedstrijden (Van Lingen competitie)

De competitie bestaat uit meerdere wedstrijden voor pupillen t/m junioren B. De wedstrijden vinden plaats op de skeelerbanen in het noorden. Veelal doen veel rijders van Lindenoord aan deze wedstrijden mee. De wedstrijden bestaan uit verschillende onderdelen: tijdrit, puntenkoers, series, inline-wedstrijden etc.
Aanmelding gaat via inschrijven.schaatsen.nl
Meer informatie over de competitie is te vinden op www.inlineskatecompetitie.nl. Hier is ook de wedstrijdkalender te vinden.
Voor deelname aan deze wedstrijden is een (dag)licentie verplicht; een transponder is niet vereist.

Landelijke baancompetitie

Aan deze competitie mag worden deelgenomen door kadetten en oudere categorieën. De wedstrijden vinden plaats door heel Nederland. Op de wedstrijdkalender: www.schaatsen.nl staan de wedstrijden vermeld. Licentie en transponder zijn verplicht gesteld.

Aanmelding geschiedt via www.inschrijven.schaatsen.nl

Landelijke kampioenschappen

Jaarlijks worden er meerdere nationale kampioenschappen verreden, zoals het NK baan (vanaf kadetten), NK weg (vanaf kadetten), NK marathon (vanaf junioren B) en het pupillen toernooi (pupillen 1, 2 ,3 en 4). De nationale wedstrijden staan vermeld op de kalender van www.schaatsen.nl. Een licentie is verplicht voor alle rijders; een transponder is vereist voor kadetten en oudere categorieën.

Internationale wedstrijden

Een internationale wedstrijd, waaraan veel rijders van Lindenoord deelnemen, is het Radboud-International-Tournament. De wedstrijd wordt verreden op de skeelerbaan van Medemblik en op de piste van Wervershoof.
Een licentie is verplicht. Inschrijving gaat via inschrijven.schaatsen.nl.

Andere internationale wedstrijden, zijn wedstrijden van de Europa Cup. Deze wedstrijden staan vaak open voor alle categorieën (o.a. Oostende te België en Gross Gerau te Duitsland) en in Heerde voor kadetten en ouder. Ook bij deze wedstrijden staan vaak een aantal Lindenoorders aan de startlijn. Inschrijving gaat via de website https://europeancupinline.eu

Het aanvragen van een licentie

Alle informatie over het aanschaffen van een wedstrijdlicentie is te vinden via https://knsb.nl/algemeen/wedstrijdlicentie/

Rijders, die op een daglicentie willen rijden, dienen zich een halfuur voor aanvang van de wedstrijd te melden bij het wedstrijdsecretariaat. De kosten van een daglicentie dienen, samen met het inschrijfgeld, voor aanvang van de wedstrijd te worden voldaan. Er mag slechts 3 keer op een daglicentie worden deelgenomen.

Transponders

Een transponder registreert de gereden tijd van de rijder en deze tijd wordt opgenomen in de uitslagenlijst. Een transponder wordt bevestigd boven de enkel.
Een transponder is vereist voor alle categorieën (m.u.v. pupillen 1, 2, 3 en 4) om deel te kunnen nemen aan landelijke wedstrijden en het NK. Rijders dienen zelf een transponder aan te schaffen via https://sprintapp.nl/memberships/.

Rug- en beennummers

Aanvragen van rug- en beennummers geschiedt via https://knsb.nl/inlineskaten/rug-en-beennummers/

Overige informatie en reglementen:

www.knsb.nl verschaft alle gewenste informatie.

Sportlaan 135
8471 NP Wolvega
Tel. 0561-616011
(Sportkantine, beperkt bereikbaar)