Inline-skaten

Zomers zie je ze regelmatig voorbij komen: de inline-skaters.

Inline-skaten is wereldwijd gezien een grote sport. Groter dan het schaatsen, dat vooral in Nederland veel aanhangers kent. Mensen uit alle hoeken van de wereld, van Europa tot Azië en van Zuid-Amerika tot Australië beoefenen de inline-skatesport. Er worden Europese- en Wereldkampioenschappen georganiseerd.

Inline-skaten, ook wel skeeleren genoemd, kun je op verschillende manieren bedrijven.
Je kunt aan de wedstrijdsport deelnemen maar je kunt van de sport evenwel ook puur recreatief genieten. En dan is er ook nog een groep sporters, die het inline-skaten als een goede trainingsvorm beschouwt voor het schaatsen.

Zowel op de skeelerbaan in Wolvega als ook in het Inline Skate Centrum van Sportstad Heerenveen wordt onderricht gegeven in de basisbeginselen van het skaten.
Vervolgens kan men zelf bepalen, in welke vorm men zich verder in de sport wil bekwamen.
Zo kan gekozen worden voor techniektraining en/of conditietraining, om bijvoorbeeld op eigen houtje een tocht te rijden of aan door de KNSB georganiseerde tochten deel te nemen.

Ook kan gekozen worden voor deelname aan skeelertrainingen als voorbereiding op het schaatsseizoen. Hierbij wordt tijdens de trainingen aandacht besteed aan specifieke technische aspecten de schaatssport betreffende. Zij, die hiervoor kiezen, sluiten aan bij een van de groepen wedstrijdskaters.

Dan is er nog de wedstrijdvorm van het inline-skaten. De trainingen hiervoor bereiden de deelnemers/sters voor op het wedstrijdskaten. De trainingen zijn zo georganiseerd, dat iedereen in een groep wordt ingedeeld, die zo veel mogelijk bij zijn of haar niveau en ambitie aansluit.

Overigens heeft Lindenoord niet een eigen algemene schaatstrainingsgroep. Bij het Gewest Fryslân van de KNSB zijn schaatstrainingsgroepen uit de directe omgeving aangesloten, waar men terecht kan. Te denken valt aan STC RuttenHCH Heerenveen en STGiethoorn.

Sportlaan 135
8471 NP Wolvega
Tel. 0561-616011
(Sportkantine, beperkt bereikbaar)